Please update your Flash Player to view content.

Euharistijska molitvena zajednica „Srca Isusova i Marijina“

Svakome od nas dolaze trenuci i dani kada se osjećamo ostavljenima, samima, zaboravljenima; vjerojatno smo svi doživjeli veću ili manju vrstu nepravde. U tim trenucima važno nam je znati da nismo sami, da postoji Netko tko bi nas mogao razumjeti i reći nam da ne budemo zabrinuti onim što nas danas očekuje jer je Bog sve bitne stvari za nas unaprijed riješio. Sveti Pavao nas ohrabruje riječima: »Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu.« (Fil 4,6-7)

Upravo to i nastoje svaki tjedan činiti članovi euharistijske molitvene zajednice mladih »Srca Isusova i Marijina«: jedanput tjedno, srijedom od 21 sat, zajedno moliti i poticati se međusobno na redovitu svakodnevnu osobnu molitvu i čitanje Svetog pisma; usmjeravaju poglede na Onog za kojeg znaju da ih nikada ne ostavlja same.

Zajednica »Srca Isusova i Marijina« postoji osam godina, a osnovao ju je don Josip Radić iz Zadarske nadbiskupije. Euharistijske zajednice, po kojima su osnivateljice Dragica Džaja, Katarina Markić i Zora Šimović dobila nadahnuće, djeluju diljem Hrvatske, a i izvan nje. U našoj župi, za mlade, osnovana je na blagdan Kraljice svete krunice, 7. studenoga 2009. godine.  Zajednica »Srca Isusova i

Marijina«, koju je osnovao don Josip, prožeta je marijanskom duhovnošću. Karizme zajednice su: ljubav, žrtva i milosrđe za sve duše.

Euharistijska molitvena zajednica „Srca Isusova i Marijina“

Euharistijska molitvena zajednica „Srca Isusova i Marijina“

Zagrebačka nadbiskupija
Pastoral mladih
Glas koncila
Hrvatski katolički radio
Radio Marija
Studentski pastoral
Vatican
Hrvatska biskupska konferencija
Pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije
Hrvatski Caritas
Caritas Zagrebačke nadbiskupije

UREDOVNO VRIJEME:

Ponedjeljak 09:00-12:00
Utorak 16:00-19:00
Srijeda 09:00-12:00
Četvrtak 09:00-12:00
Petak 16:00-19:00

 Raspored vrijedi od 27.5.-30.9.2019

 

Župa Isusova uskrsnuća Sesvetski Kraljevec
Tel: 01/2046-529

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Copyright © travanj. 2013. Sva prava pridržana.