Please update your Flash Player to view content.

Marijina legija djece i mladih „Ogledalo pravde“

Marijina legija međunarodni je katolički pokret s ciljem da pod vodstvom svećenika surađuje u poslanju Crkve šireći vjeru i spašavajući duše. Poslušni Kristovu nalogu – nositi Radosnu vijest svakom stvorenju - legionari nastoje ljudima govoriti o Bogu i to čine u uskoj povezanosti s Marijom koja je po Duhu Svetom začela Spasitelja. Kao Majka Kristova postala je pod križem Majkom Kristove braće, tj. Majkom Crkve. Kao i Marija, legionari žele u bližnjima prepoznati Krista i služiti mu.

Na tjednom susretu, nakon zaziva Duha Svetoga, moli se krunica, a zatim slijedi kratko duhovno čitanje iz Priručnika. Potom se daju izvješća o radu te slijedi »Catena legionis« - Marijin hvalospjev, tj. Magnificat, zatim nagovor svećenika ili predsjednika. Prije završne molitve članovi u parovima dobivaju radni zadatak za nadolazeći tjedan. Za mlade ispod 18 godina postoje posebne skupine i posebna radna zaduženja.

Marijina legija djece i mladih »Ogledalo pravde« naše župe osnovana je 2. lipnja 2009. godine. Mladi uz svoje redovne dužnosti u Crkvi, na koje se još više potiču (ministriranje, pjevanje u zboru), odlaze u kućne posjete bolesnim, starim i nemoćnim župljanima, podsjećaju svoje vršnjake na važnost odlaska na svetu misu, šire katolički tisak i letak te svaku zadnju subotu u mjesecu mole krunicu na Radio Mariji.

Marijina legija djece i mladih „Ogledalo pravde“

Zagrebačka nadbiskupija
Pastoral mladih
Glas koncila
Hrvatski katolički radio
Radio Marija
Studentski pastoral
Vatican
Hrvatska biskupska konferencija
Pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije
Hrvatski Caritas
Caritas Zagrebačke nadbiskupije

UREDOVNO VRIJEME:

Ponedjeljak 09:00-12:00
Utorak 16:00-19:00
Srijeda 09:00-12:00
Četvrtak 09:00-12:00
Petak 16:00-19:00

 Raspored vrijedi od 27.5.-30.9.2019

 

Župa Isusova uskrsnuća Sesvetski Kraljevec
Tel: 01/2046-529

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Copyright © travanj. 2013. Sva prava pridržana.