Please update your Flash Player to view content.

Marijina legija odraslih „Ružo otajstvena“

U župi Isusova uskrsnuća osnovan je prvi prezidij Marijine legije 26. rujna 2006. godine, pod nazivom »Ružo otajstvena«, a osnovao ju je tadašnji predsjednik kurije, brat Anto Brkić (sada predsjednik Regije) s duhovnikom i tadašnjim župnikom, vlč. Franjom Jačmenicom. Predsjednica je prezidija sestra Ružica Mežnarić, dopredsjednica sestra Dragica Gajić, tajnica sestra Marija Materni, a blagajnica sestra Janja Perić.

Cilj Marijine legije je slaviti Boga svetošću njezinih članova koja se razvija molitvom i djelatnim apostolskim radom uvijek u suradnji s crkvenom hijerarhijom. Legionari djeluju u sjedinjenju s Blaženom Djevicom Marijom nasljedujući njezine kreposti i težeći njezinoj poniznosti, poslušnosti, blagosti, molitvi i čistoći. Žele biti dostojni svoje velike nebeske Kraljice.

Biti Marijin legionar članovima je velika čast jer tada postaju Marijini glasnici donoseći Riječ u domove ljudi koji nisu upoznali Krista i pokazujući im pravi put.

U jednome domu umirovljenika, legionarke su osnovale molitvenu grupu i jedanput tjedno dolaze k njima i sa štićenicima mole svetu krunicu. Svi se osjećaju sretni i razdragani, što članicama ove zajednice čini osobito zadovoljstvo. Osnovale su i nazaretsku grupu pod nazivom „Mali pastiri“ za djecu do 11. godine. Na svakom sastanku osjeća se duh Nazareta; jedinstvo, ljubav, radost.

Osim tih apostolata vršile su i druge apostolate. U svibnju i listopadu predvodile su svetu krunicu svake subote na čast Blaženoj Djevici Mariji, jedanput mjesečno mole krunicu i na »Radio Mariji«. Svaki mjesec sudjeluju u cjelonoćnom bdijenju pred Presvetim u molitvi za naš narod, domovinu i za Svetog Oca. Pored ovih aktivnosti legionarke organiziraju duhovne vježbe zatvorenog i otvorenog tipa te hodočašća. Svake godine pohode jedno od Marijinih svetišta. Bili su u Krasnom, Sinju, Brezju u Sloveniji i Stupu u Sarajevu.

Poslanje nije samo djelatnost, svećenika i pojedinca, nego cijele crkvene zajednice, stoga legionarke pozivaju sve da se odazovu pozivu! Gospodin sve zove u svoju žetvu; „žetva je velika, a radnika malo”.

Marijina legija odraslih „Ružo otajstvena“

Zagrebačka nadbiskupija
Pastoral mladih
Glas koncila
Hrvatski katolički radio
Radio Marija
Studentski pastoral
Vatican
Hrvatska biskupska konferencija
Pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije
Hrvatski Caritas
Caritas Zagrebačke nadbiskupije

UREDOVNO VRIJEME:

Ponedjeljak 09:00-12:00
Utorak 16:00-19:00
Srijeda 09:00-12:00
Četvrtak 09:00-12:00
Petak 16:00-19:00

 Raspored vrijedi od 27.5.-30.9.2019

 

Župa Isusova uskrsnuća Sesvetski Kraljevec
Tel: 01/2046-529

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Copyright © travanj. 2013. Sva prava pridržana.