Please update your Flash Player to view content.

Riječ »ministrant« dolazi od latinske riječi ministrare, što znači služiti. Ministrant ima određeni zadatak u župnoj zajednici. On je službenik oltara i pripada onima koji se brinu oko pripremanja bogoslužja.

Sveta misa najuzvišenija je molitva koju vjernici mogu prinijeti Bogu, stoga se od poslužitelja oltara očekuje posebna pozornost i sabranost. Budući da je Božja služba posebno slavlje, razumljivo je da ministranti u njima sudjeluju obučeni u posebna odijela i smješteni u oltarni prostor, odmah uz svećenika. Dok stoje oko oltara, oni slikovito predstavljaju vjerničku zajednicu. Ako ministranti ozbiljno pristupaju svojoj službi te u oltarskom prostoru sa svojom nutarnjom pribranošću sudjeluju u bogoslužju, onda oni omogućuju i zajednici da se sabranije uključi u liturgijsko slavlje. Ministranti pomažu da bogoslužje bude ljepše. Oni služe svećeniku, a samim time i Bogu. Spremnost za pomaganje i služenje jest plod naše vjere. Vjerom zapravo postajemo ljudi koji su spremni pomagati i služiti.

Isus nam je u tome uzor. »Nisam došao da mi služe, nego da služim«, kaže On. Preko oltarske službe ministranti pokušavaju sve bolje shvaćati i učiti kako će Bogu služiti cijelim svojim životom.

Ministranti

Zagrebačka nadbiskupija
Pastoral mladih
Glas koncila
Hrvatski katolički radio
Radio Marija
Studentski pastoral
Vatican
Hrvatska biskupska konferencija
Pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije
Hrvatski Caritas
Caritas Zagrebačke nadbiskupije

UREDOVNO VRIJEME:

Ponedjeljak 09:00-12:00
Utorak 16:00-19:00
Srijeda 09:00-12:00
Četvrtak 09:00-12:00
Petak 16:00-19:00

 Raspored vrijedi od 27.5.-30.9.2019

 

Župa Isusova uskrsnuća Sesvetski Kraljevec
Tel: 01/2046-529

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Copyright © travanj. 2013. Sva prava pridržana.