Please update your Flash Player to view content.

Misijska grupa

Isus je svoje učenike poslao da svemu svijetu navijeste Evanđelje. Drugi vatikanski koncil potvrđuje to Isusovo poslanje i kaže da je Crkva po svojoj naravi misionarska. Ona slijedi nalog Isusa Krista, naviješta Kraljevstvo Božje, oduševljava za Boga one koji ne vjeruju i prima ih u svoje zajedništvo. Širenje vjere nije samo poslanje svećenika i službene Crkve, to je zadaća svih prema vlastitim sposobnostima i poslanju.

Dvadesetak župljana, uoči došašća 2005. godine, na poticaj tadašnjeg župnika, vlč. Franje Jačmenice, koji je i sam bio misionar 22 godine u Beninu u Africi, prepoznali su potrebu duhovnog i materijalnog podupiranja misija i misionara. Duhovno tako da svaki član obeća da će dnevno moliti barem jednu deseticu krunice. Osim molitve za misije i upoznavanja misijskog rada, trude se na različite načine doći do materijalnih sredstava za pomoć misijama.

Od početka cilj im je bio pomagati misionare i one kojima je njihova pomoć potrebna i školovati mladiće na putu do svećeništva. Tako su se obvezali da godišnje pomažu četvorici sjemeništaraca i bogoslova u školovanju i zahvalni su Bogu što su dvojica već došli do oltara, tj. postali su svećenici. Na njihova mjesta došla su druga dvojica kanditata za svećenički red.

Aktivnosti Misijske grupe vezane su pretežno uz Misijsku nedjelju, došašće i Božić te Cvjetnicu i Uskrs. Za Misijsku nedjelju na prodaju nude domaće kolače koje članovi zajednice ispeku, rakiju koju doniraju velikodušni župljani, različite čajeve, lavandu, med, cvijeće od krep-papira, i sl. Na početku došašća u ponudi imaju vrećice s pšenicom, snopiće slame za jaslice, gipsane odljeve jaslica, anđelčiće od tijesta, različite ukrase za bor i dječje igračke po pristupačnim cijenama ili uz dragovoljni prilog.

Isto tako, u došašću na župnoj katehezi, dijele se misijske kutijice u kojima djeca mogu skupljati novac i pomagati nepoznatim prijateljima u dalekim zemljama i tako postati mali misionari i sudionici »Svetog djetinjstva«.

Misijska grupa

Misijska grupa

Zagrebačka nadbiskupija
Pastoral mladih
Glas koncila
Hrvatski katolički radio
Radio Marija
Studentski pastoral
Vatican
Hrvatska biskupska konferencija
Pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije
Hrvatski Caritas
Caritas Zagrebačke nadbiskupije

UREDOVNO VRIJEME:

Ponedjeljak 09:00-12:00
Utorak 16:00-19:00
Srijeda 09:00-12:00
Četvrtak 09:00-12:00
Petak 16:00-19:00

 Raspored vrijedi od 27.5.-30.9.2019

 

Župa Isusova uskrsnuća Sesvetski Kraljevec
Tel: 01/2046-529

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Copyright © travanj. 2013. Sva prava pridržana.