Please update your Flash Player to view content.

Mješoviti pjevački zbor

Mješoviti pjevački zbor prepoznatljiv je po tome što pjevanjem uveličava svete mise.  Pjevanje duhovnih pjesama svojevrsna je molitva i meditacija koja potiče rast u vjeri, ulijeva nadu i pruža utjehu. Sveti Augustin je rekao: »Tko pjeva, dvostruko moli«. Navedena je izreka motivacija za predaniji i ustrajniji rad u zboru.

U župi Isusova uskrsnuća liturgijsko pjevanje promicalo se od kada je Župa uspostavljena. U početku je svećenik započinjao pjesme, a puk prihvaćao i zajedno su pjevali. Kroz župnu prošlost, liturgijsko pjevanje Mješovitog zbora vodile su časne sestre i laici.

Dolaskom demokratskih promjena i slobode vjeroispovijesti, župnik moli da se što više župljana uključi u rad Zbora. Odmah poslije župnikova poziva dolazi profesor Slavko Mežnarić i preuzima sviranje pri slavljenju svetih misa u 11 sati, dok časne sestre dirigiraju.

Od 1981. godine Zbor svečanim pjevanjem predvodi procesiju na Cvjetnicu. Od 1987. godine članovi Zbora pjevaju na misama-zornicama, a od 1997. godine Zbor pjeva Muku Gospodina našega Isusa Krista na Cvjetnicu.

Probe Zbora su nedjeljom prije svete mise i srijedom poslije večernje svete mise. Poslije proba srijedom, članovi Zbora često se druže. Najčešće slave imendane. Svake godine proslavljaju svetu Ceciliju, zaštitnicu crkvenih pjevača. Redovito im se pridruži župnik.

Svi vi koje je Gospodin obdario lijepim glasom, a imate malo vremena i dobre volje postanite članovi Mješovitoga pjevačkog zbora. Uvijek ste dobrodošli. Trudit ćemo se i pjevati kako najbolje znamo, Bogu na slavu.

Mješoviti pjevački zbor

Mješoviti pjevački zbor

Zagrebačka nadbiskupija
Pastoral mladih
Glas koncila
Hrvatski katolički radio
Radio Marija
Studentski pastoral
Vatican
Hrvatska biskupska konferencija
Pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije
Hrvatski Caritas
Caritas Zagrebačke nadbiskupije

UREDOVNO VRIJEME:

Ponedjeljak 09:00-12:00
Utorak 16:00-19:00
Srijeda 09:00-12:00
Četvrtak 09:00-12:00
Petak 16:00-19:00

 Raspored vrijedi od 27.5.-30.9.2019

 

Župa Isusova uskrsnuća Sesvetski Kraljevec
Tel: 01/2046-529

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Copyright © travanj. 2013. Sva prava pridržana.