Please update your Flash Player to view content.

Srednjoškolci i studenti

Svaka nova pastoralna godina otvara nove mogućnosti za rast i napredak pastoralnih aktivnosti u našoj župi. Rađaju se nove ideje, a svaka od njih zahtijeva mnogo razumijevanja i susretljivosti kako bi se riječi provele u djelo. Na početku ove pastoralne godine osjetili smo potrebu za okupljanjem naših srednjoškolaca na zajedničke kateheze. Na to nas je najviše potaknula činjenica da krizmanici, odnosno učenici osmih razreda, nakon krizme u Župi više nemaju nikakvu ponudu niti posebnu aktivnost kroz koju bi mogli rasti u vjeri.

Okupiti mlade, a onda ih i zadržati u blizini Krista nije lak zadatak. No koliko god je to odgovoran i zahtjevan zadatak, toliko je vrlo važan i neophodan. Katehetski susreti naših srednjoškolaca održavaju se svaki tjedan, petkom navečer u 21 sat. Činjenica da mladi ljudi od prosječnih 17, 18 godina petak navečer provedu u pastoralnim prostorima Župe, upoznavajući Krista i svoju vjeru, ohrabruje i potiče na daljnji rad. Važno je spomenuti da, iako se susreti ne održavaju ni jednu punu godinu, naša druženja nisu ograničena samo na prostore Župe. Zbog prijateljstva koje se razvilo između naših i mladih župe Retkovec, nakon zajedničke kateheze za koju je pokazan veliki interes, zajedno s vlč. Tomislavom, župnim vikarom iz Retkovca, organizirali smo dvodnevni posjet samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Ivancu kako bi mladi prisustvovali duhovnoj obnovi i zajednički obogatili svoj duh. U Ivancu su se rodila nova prijateljstva, mnoge mlade duše pronašle su traženi mir, a želja za sljedećim susretima samo se povećala. Tijekom cjelonoćnog klanjanja jednog petka u našoj župi mladi su u 1 sat ujutro predvodili krunicu.

Na početku Godine vjere u listopadu 2012. Mladi su pohodili duhovne vježbe u Duhovni centar Veternica u Hrvatskom zagorju, a obnovu je predvodio vlč. mr. Damjan Koren. 

Srednjoškolci

Srednjoškolci

Zagrebačka nadbiskupija
Pastoral mladih
Glas koncila
Hrvatski katolički radio
Radio Marija
Studentski pastoral
Vatican
Hrvatska biskupska konferencija
Pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije
Hrvatski Caritas
Caritas Zagrebačke nadbiskupije

UREDOVNO VRIJEME:

Ponedjeljak 09:00-12:00
Utorak 16:00-19:00
Srijeda 09:00-12:00
Četvrtak 09:00-12:00
Petak 16:00-19:00

 Raspored vrijedi od 27.5.-30.9.2019

 

Župa Isusova uskrsnuća Sesvetski Kraljevec
Tel: 01/2046-529

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Copyright © travanj. 2013. Sva prava pridržana.